Inför ditt besök

Så funkar festivalen

Här har vi samlat vanliga frågor och funderingar inför ett besök hos oss. 

När är Filmfest Sundsvall?
På Bio Drakstaden pågår filmfestivalen i fem dagar mellan den 28 september och 2 oktober.

Hur fungerar Filmfest Sundsvalls program?
Vårt program är indelat i olika visningskategorier och visningspass. En kategori består av flera visningspass och ett visningspass innehåller flera filmer.

Vad händer vid en filmvisning?
Strax innan visningspasset startar hälsar någon från festivalen välkommen och presenterar filmerna som ska visas. I slutet av visningen är det vanligt att publiken applåderar. Är någon filmskapare på plats hålls ett samtal direkt efter att visningspasset är slut.

Hur vet jag vilket språk som talas eller vad det är för textning?
Vid varje filmpresentation på webben och i programkatalogen finns information om vilket språk som talas och om den är textad och till vilket språk. De flesta filmer visas med engelsk dialog eller text. 

Hur långt innan släpps publiken in i salongen?
15 minuter innan ett visningspass börjar öppnas insläppet till salongen. Då visar du din biljett och festivalpass för personalen vid dörren.

Finns det möjlighet att köpa snacks innan?
Snacks och dryck finns att köpa i Bio Drakstadens kiosk men det är också okej att ta med sig eget om man så önskar. Bio Drakstadens öppettider kan skilja sig något från festivalens informationsdisk. För detaljerad info.

Festivalbar? Var finns den?
Vår festivalbar q.bar ligger i Quality Hotels foajéutrymme, vägg i vägg med Bio Drakstaden. Hotellentrén ligger till höger om biografentrén. Här finns också mat att beställa.

Kaffe, finns det att köpa?
I vår informationsdisk hittar du Festivalcaféet, där serveras kaffe, te och fika.

Var kan jag ta del av Filmfest Sundvalls festivalprogram?
Du kan ta del av vårt program på flera olika sätt:

Webb: Samtliga filmer och arrangemang presenteras här på vår webb under program och schema.
Under program kan du läsa om alla våra visningspass samt sortera efter visningskategori. Under schema får du en tydlig överblick över vad som händer under en specifik festivaldag. Du kan även favoritmarkera (hjärta) de visningspass som du vill se och skapa ditt eget festivalschema. Tänk på att dessa inställningar endast sparas på den enhet du använder när du gör dina favoritmarkeringar. 

Programkatalog: I vår tryckta programkatalog (som finns tillgänglig från och med 15 september) kan du läsa om samtliga filmer, seminarier, event och andra intressanta delar som hör festivalen till. Programkatalogen hittar du på följande platser: Bio Drakstaden, Entré Sundsvall, Visit Sundsvall, Kulturmagasinet och Mittuniversitetet.

För fler frågor

Bild på Erika Moll