Bransch

Jury

Presentation av 2021 års jurygrupper för tävlingssektionerna Barnfilm från världen, Next Europe, Norrlands bästa och Vykort från världen. Fler jurypresentationer är på ingång.

Bild på Frida Johansson

Frida Johansson

Jury: Norrlands bästa

Precis som tidigare år ingår vår musikhedersgäst i juryn för Norrlandssektionen. Frida Johansson från Umeå har en stor bredd i sitt musikskapande och gör allt från att släppa eget till att göra musik till dataspel. Frida har även ett stort filmintresse och gillar visuellt betonade projekt framförallt kortfilm.

Läs mer
Bild på Miguel Mejías

Miguel Mejías

Jury: Norrlands bästa

Miguel Mejías kommer från Spanien och är bland annat regissör, manusförfattare och fotograf. Dessutom är han professor i film i olika länder. Hans kortfilmer har visas på många internationella festivaler som Paris, Berlin, Toulouse, Torino, Las Palmas, Málaga, Bogotá och Buenos Aires.

Läs mer
Bild på Emilia Mazik

Emilia Mazik

Jury: Norrlands bästa

Emilia Mazik är programansvarig för Short Waves Festival, Polen. Sedan 2020 ingår hon i redaktionen för Talking Shorts, en online filmtidning för kortfilmer. Dessutom är hon en av grundarna till This Is Short – plattformen.

Läs mer
Bild på Igor Shestopalov

Igor Shestopalov

Jury: Next Europe

Igor Shestopalov är programchef för Kyov International Film Festival Molodist. Han började redan 2004 att arbeta på Kiev International Film Festival Molodist som visning- och programkoordinator. Igor är sedan 2009 ansvarig för programsättning av alternativ repertoar på den äldsta arthousebion i Kiev - Zhovten Cinema.

Läs mer
Bild på Line Halvorsen

Line Halvorsen

Jury: Next Europe

Line Halvorsen har arbetat med film i Norge och internationellt sedan 1996. Först som klippare, sedan många år som regissör, mentor, handledare och projektledare. År 2021 arbetade hon som koordinator för Minimalen Kortfilms Festival och för New Nordic Films under Film Festival i Haugesund.

Läs mer
Bild på Kjell Åhlund

Kjell Åhlund

Jury: Next Europe

Kjell Åhlund är producent på produktionsbolaget Doppelganger. Bolaget har producerat och samproducerat flera internationellt hyllade kort -och långfilmer. Senast ”Malmkrog” av Cristi Puiu, som tilldelades priset för bästa regi i tävlingssektionen Encounters på Berlins filmfestival 2020.

Läs mer
Bild på Pija Lindenbaum

Pija Lindenbaum

Jury: Barnfilm från världen

Pija Lindenbaum växte upp i Sundsvall och är en av Sveriges främsta bilderboksskapare. Hon står bakom en mängd prisbelönade och uppmärksammade böcker. Pijas böcker är psykologiska dramer fyllda av humor och originalitet. Barnen hon skildrar är mångfacetterade, aldrig enkla schabloner, vilket skapar omedelbar igenkänning, oavsett läsarålder.

Läs mer
Bild på Håkan Nordman

Håkan Nordman

Jury: Barnfilm från världen

Arbetar sedan några decennier som kultursekreterare i Sundsvalls kommun med ansvar för barnkultur, skolbio och Cirkuslyftet. Har varit juryordförande i Sundsvall Music Award och musikpriset Manifests barnmusikkategori. "Min inspiration är Lotta på Bråkmakargatan: 'Jag kan nästan allting', det är en bra inställning till livet!"

Läs mer
Bild på Viktoria Johansson

Viktoria Johansson

Jury: Barnfilm från världen

Viktoria Johansson arbetar som programinköpare på SVT. Hennes fokus är på internationellt innehåll för barn upp till 12 år. Hon har 20 års erfarenhet av programinnehåll för barn och har även arbetat på SF Studios som programinköpare och beställare av barninnehåll för Nordisk distribution inom Home Entertainment och SVOD.

Läs mer