Bransch

Jury

Presentation av 2021 års jurygrupper för tävlingssektionerna Barnfilm från världen, Next Europe, Norrlands bästa och Vykort från världen. Fler jurypresentationer är på ingång.

Bild på Viktoria Johansson

Viktoria Johansson

Jury: Barnfilm från världen

Viktoria Johansson arbetar som programinköpare på SVT. Hennes fokus är på internationellt innehåll för barn upp till 12 år. Hon har 20 års erfarenhet av programinnehåll för barn och har även arbetat på SF Studios som programinköpare och beställare av barninnehåll för Nordisk distribution inom Home Entertainment och SVOD.

Läs mer
Bild på Pija Lindenbaum

Pija Lindenbaum

Jury: Barnfilm från världen

Pija Lindenbaum växte upp i Sundsvall och är en av Sveriges främsta bilderboksskapare. Hon står bakom en mängd prisbelönade och uppmärksammade böcker. Pijas böcker är psykologiska dramer fyllda av humor och originalitet. Barnen hon skildrar är mångfacetterade, aldrig enkla schabloner, vilket skapar omedelbar igenkänning, oavsett läsarålder.

Läs mer
Bild på Håkan Nordman

Håkan Nordman

Jury: Barnfilm från världen

Arbetar sedan några decennier som kultursekreterare i Sundsvalls kommun med ansvar för barnkultur, skolbio och Cirkuslyftet. Har varit juryordförande i Sundsvall Music Award och musikpriset Manifests barnmusikkategori. "Min inspiration är Lotta på Bråkmakargatan: 'Jag kan nästan allting', det är en bra inställning till livet!"

Läs mer