Inför ditt besök

Att göra i Sundsvall

Filmfest Sundsvall ❤ Stenstan

Stenstan är något du måste uppleva när du är i Sundsvall. Här finns allt från restauranger, caféer och shopping till upplevelser och evenemang. Vi har sammanställt några av våra bästa tips till dig! Mer hittar du hos Visit Sundsvall. 

Äta

I Stenstan finns caféer och restauranger av alla dess sorter. Fråga gärna om tips i informationsdisken så guidar vi dig i det stora utbudet.

Att göra

För mer kultur än film kan man besöka Sundsvalls kulturhus Kulturmagasinet. Där hittar du bibliotek, museum och utställningar för alla åldrar. Just nu pågår utställningen Carpe Lucem - kvinnorna som fångade ljuset, en tidsresa genom fotografins historia och framväxt.

Shoppa

För att ta del av lokalproducerad konst, mat och unika föremål kan du spana in butiken Made in Medelpad.

Ut i naturen

Kryper det i benen efter att ha njutit av festivalupplevelserna? Varför inte ta en promenad runt stan? En sväng i hamnen bjuder på både havsdoft, lokala skulpturer och dans via QR-koder. Den mysiga gångvägen längs med Selångersån kantas av konst och vackra björkar, perfekt för en stunds avkoppling. 

Unik Arkitektur

När du vandrar runt i Stenstan se till att lyfta blicken! Efter den förödande branden 1888 finns här vackra och utsmyckade stenhus att beundra, likt en europeisk storstad i miniatyr. Om du vill se staden från ovan kan du passa på att boka en takvandring.