Inför ditt besök

Filmfest Sundsvall ❤ Stenstan

Stenstan är något du måste uppleva när du är i Sundsvall. Här finns allt från restauranger, caféer och shopping till upplevelser och evenemang. Vi har sammanställt några av våra bästa tips till dig! Mer hittar du hos Visit Sundsvall. 

Äta
I Stenstan finns caféer och restauranger av alla dess sorter. Våra partners q.bar och Bloco har både lunch och middag på menyn. Fråga gärna om fler tips i informationsdisken så guidar vi dig i det stora utbudet.

Att göra
För att ta del av lokalproducerad konst, mat och unika föremål kan du spana in butiken Made in Medelpad.

För mer kultur än film kan du besöka Sundsvalls kulturhus Kulturmagasinet. Där hittar du bibliotek, museum och utställningar för alla åldrar. 

Unik arkitektur
Kryper det i benen efter att ha njutit av festivalupplevelserna? Varför inte ta en promenad runt stan? En sväng i hamnen bjuder på både havsdoft och lokala skulpturer. Ta gärna en promenad västerut på Storgatan för att se Mittuniversitetets unika campingområde.

När du vandrar runt i Stenstan, lyft blicken! Efter den förödande branden 1888 finns här vackra och utsmyckade stenhus att beundra, likt en europeisk storstad i miniatyr.