Inför ditt besök

Att göra i Sundsvall

Filmfest Sundsvall ❤ Stenstan

Stenstan är något du måste uppleva när du är i Sundsvall. Här finns allt från restauranger, caféer och shopping till upplevelser och evenemang. Vi har sammanställt några av våra bästa tips till dig! Mer hittar du på Visit Sundsvall. 

Arkitektonisk tidresa

När du är i Stenstan, lyft blicken och gör en fantastisk arkitektonisk tidsresa! Sundsvalls drabbades av en förödande brand 1888 som i princip ödelade hela staden. Ur askan skapades en europeisk storstad i miniatyr.

Äta

Sundsvalls restauranger och caféer erbjuder ett brett utbud av svensk och internationell mat. Fråga oss gärna i informationsdisken, så ger vi dig tips och guidar dig i det stora utbudet.

Shoppa

Vill du passa på att titta närmare på något lokalproducerat och unikt? Då vill vi tipsa om Made in Medelpad, här hittar du design, konst och mat från trakten. 

Se & Göra

Behöver du en kort paus ifrån filmtittandet för att ta del av annan kultur vill vi tipsa om att besöka Kulturmagasinet - Sundsvalls kulturhus. Här finns bibliotek, museum, utställningar mm. Eller varför inte passa på att göra en historisk guidad tur från taknocken genom en Takvandring.

Se & Motionera

Om du vill promenera eller springa, se dig runt och samtidigt ha en aktivitet så tipsar vi om Hitta ut. Sundsvall omges av de två stadsbergen som båda bjuder på olika möjligheter. På Norra sidan finns naturreservat, historiska byggnader och bra möjligheter till fika och kvällsmål. På Södra sidan finns det gott om motionsstigar och flertalet inomhusaktiviteter.

Presenteras i samarbete med: