Inför ditt besök

Bra att veta

Här hittar du information om allt du behöver veta för att gå på Filmfest. 


Åldersgräns
För filmerna vi visar är åldersgränsen 15 år förutom under Barnens Filmfest där samtliga filmer är barntillåtna, se åldersrekommendationer vid varje visningspass. För invigningen är åldersgränsen 18 år.

Programmet
Vårt program är indelat i olika visningssektioner och visningspass. En sektion består av flera visningspass och ett visningspass innehåller flera filmer. Programmet finns tillgängligt i vår programkatalog och här på vår webb. 

Språk
I programmet finns information om vilket språk som talas i respektive film, om den är textad, och till vilket språk. De flesta filmer visas med engelsk dialog eller text. 

Filmvisning
Insläpp till salongerna sker 10 minuter innan visningspasset startar. Då visar du din biljett och festivalpass (om du har det) för personalen vid dörren. Strax innan visningspasset börjar hälsar någon från festivalen välkommen och presenterar filmerna som ska visas. Är någon filmskapare på plats hålls ett samtal direkt efter att visningspasset är slut. I schemat hittar du vilka visningar som har regissörbesök.