onsdag 3 maj 2023

Hurula - Årets musikhedersgäst

Hurula kommer till Filmfest Sundsvall 2023 och bjuder på en exklusiv konsert och konstutställning!

Det finns något absolut nödvändigt i Hurulas musik. Som om varje stavelse han spottar fram bland de larmande gitarrerna bara måste ut. För att de behövs. Med frenetisk energi berättar han uppriktigt om klass, psykisk ohälsa och bultande hjärtan. Samma tendenser kan skönjas i hans målningar, som ställs ut på Quality Hotel i samband med festivalen.

– Hurulas låt ”22” lyckades spräcka högtalarna i mitt kök, och i både hans musik och målningar finns det ett akut berättande som direkt framkallar inre rörliga bilder, och han är en solklar musikhedersgäst, säger Andreas Fock, programansvarig.

Över fem briljanta album samt en liveplatta: ’Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för’ (2014), ’Vapen till dom hopplösa’ (2016), ’Klass’ (2019) ’Jehova’ (2020) ,´På en grusbelagd parkeringsplats´ (LIVE) och ´Ingen är kär i år och andra sånger´ (2022)  – har Hurula cementerat sig som en av de viktigaste artisterna i Sverige och mottagit kärlek från både kritiker och lyssnare. Bland annat har han belönats med hela tre Grammisar i kategorin ’Årets Rock’ och är i år nominerad i samma kategori.

Han har även gjort sig känd för att handtrycka screentryck av egna albumomslag och t-shirts i små numrerade utgåvor.